Emma Lidman

SD:s smutsiga förflutna med högerextrema Front National

Publicerad 2014-05-26 01:07:00 i Let's Talk About..,

Sverige, we need to talk.. 49 procent av Sveriges medborgare har röstat i EU-valet. Det kanske är rekord, men för att vara ett land där 100 procent av medborgarna får rösta så skäms jag. Du kanske inte vet så mycket om EU, du kanske är emot EU, men det faktum att en sådan pass stark nazistisk våg kastar sig över Europa likt en tsunami, så borde man ta sin rösträtt och rösta - för att säga nej till nazismen.
 
Det nynazistiska partiet NPD från Tyskland väljs in i europaparlamentet, från Grekland kommer nynazistiska partiet Gyllene Gryning in i europaparlamentet och det som skrämmer mig mest: Front National får 25 procent av rösterna i EU-valet. Detta är ett högerextremt parti -rasister, nazister, sexister. Det här partiet har fått fler mandat än alla svenska partier tillsammans. Front National vill återinföra dödsstraff, de vill förbjuda abort, de vill ge inkomst till kvinnor som stannar hemma och tar hand om familjen istället för att gå ut i arbetslivet (stannar vid spisen med andra ord), de vill stoppa invandringen och speciellt för människor från utomeuropeiska länder och de vill inte se homosexuella gifta sig. De vill värna om sina traditioner påstår de.  Nu när du har läst detta så finns det en sak du borde veta: Front National har tillsammans med sverigedemokraterna enats om en politiskt plattform inför Europaparlamentsvalet 2014. De har också en liten historia ihop, SD och Front National. 1998 så gav Front National ekonomiskt stöd till SD. 2002 gick Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder i en demostration tillsammans med Front National, han har även jämfört homosexualitet med pedofili och tidelag på sin blogg. Under valvakan jublade sverigedemokraterna när Front National fick 25 procent. Kom ihåg att SD driver en liknande politik. Minska invandringen kraftigt, sänka abortgränsen från v.16 till v.12, inte låta homosexuella adoptera. De vill även värna om Sveriges traditioner, precis som Front National vill värna om franska traditioner. Efter att ha fått reda på att SD samarbetar och har fått stöd från ett högerextremt parti och fortfarande inte kalla de för rasister tycker jag är lika fånigt som Putins reaktion när en transa vann eurovision. Det var inte meningen, när jag började skriva det här inlägget, att det skulle handla om SD, men det kommer ju såklart handla SD eftersom det är rasism vi talar om,  precis som det alltid handlar lite om socialdemokraterna när man pratar välfärd och lite moderaterna när vi pratar skatter.Jag tycker att samarbeta med ett högerextremt parti (=rasister för er som behöver ett enklare språk) visar väldigt tydligt vad man står för egentligen. Front National vägrar kalla sig främlingsfientliga, jag vet ett parti i Sverige som säger samma sak vid samma påstående.. 
 
Det hade varit intressant att veta hur resultatet hade sett ut om fler hade tagit sig iväg och röstat. 51% av Sverige har varit alldeles för tysta. 
 
Det är dags att säga nej till rasism på allvar nu.
 
 
Källor:
http://www.friatider.se/sd-dementerar-planer-pa-samarbete-med-front-national 
http://expo.se/2013/sd-och-front-national-har-en-gemensam-historia_6220.html 
http://www.europaportalen.se/2013/05/sverigedemokraterna-soker-samarbete-infor-eu-va

Om

Min profilbild

Mitt namn är Emma och jag är en rätt halvdryg tjej som ursprungligen kommer från Gävle men numera bor i Australien för att plugga till en Bachelor's Degree i Multimedia Journalism. Jag vet egentligen inte vad jag tycker om bloggar men mitt syfte med att ha en är främst att mina nära och kära ska få följa mig och mitt liv i Australien men också för att jag ska få skriva av mig eftersom det är mitt sätt att organisera kaos i mitt huvud. Men alla nyfikna är självklart välkomna att läsa!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela